ANIMSI

home

Followers

Wednesday, 7 November 2012

PANAS! Khalid Ibrahim RAIH SOKONGAN PAS Sokong JAIS Siasat Nurul Izzah.!!

 Khalid Gagap kata inilah masa yg sesuai untuk beliau kembalikan sokongan puak pas kepada beliau! Apasal isu gereja Hari tu lu buat bongok Jer??

SHAH ALAM 8 Nov. - Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyokong dan menggesa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) melakukan siasatan ke atas Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Nurul Izzah Anwar berhubung kenyataannya berkaitan dengan kebebasan beragama.

Beliau yang juga merupakan Exco Hal Ehwal Islam Kerajaan Negeri itu berkata siasatan itu perlu bagi mengelakkan umat Islam terkeliru, dan memastikan tiada impak negatif terhadap umat Islam berikutan kenyataan itu.

"Saya menyokong penyiasatan ini dan tindakan yang akan dilaksanakan Jais itu adalah untuk sesuatu perkara yang positif, tiada orang Islam yang mengkehendaki umatnya meninggalkan  agama.

"Kita mahu jati diri umat Islam itu kukuh dan ini adalah tanggungjawab seorang Islam untuk menjaga umat Islam yang lain," katanya kepada pemberita di sini semalam.

Beliau berkata demikian bagi mengulas laporan sebuah portal berita yang memetik Nurul Izzah sebagai berkata bahawa setiap rakyat di negara ini termasuk orang Melayu tidak seharusnya dipaksa mengamalkan agama-agama tertentu.
Sebelum ini, Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menerima arahan daripada UMNO agar mensensasikan isu kenyataan yang dibuat oleh anaknya, Nurul Izzah.

Beliau berkata UMNO terdesak sehingga sanggup memainkan isu sensitiviti agama sebagai alat politik.

psssst: Dah Khalid Gagap main wayang.. macam la dapat tebus dosa dia kat Hasan ali...

No comments:

Post a Comment