ANIMSI

home

Followers

Wednesday, 26 August 2015

Ringgit Tak Laku Di Madinah? Aziz Kecewa Fitnah Bodoh


Pagi tadi bertempat di perumahan FELDA Gelanggi 04 Jerantut Pahang, Pengerusi Tabung Haji, YB Datuk Seri Panglima Hj Abdul Azeez Rahim dengan tegas menafikan khabar angin kununnya matawang ringgit negara kita tidak laku di tanah suci....

Dikala waktu ini sedang berlangsungnya musim ibadah Haji, tiba-tiba muncul juak juak yang tidak bertanggungjawab membawa perkhabaran palsu bernilai FITNAH menyebarkan berita menakut-nakutkan jemaah yang masih belum berangkat untuk mendepani kepayahan jika mahu berbelanja sewaktu berada di Mekah dan Madinah.

Viral semakin teruk di laman laman sosial dan mesej Whatsapp Group cuba memburuk-burukan imej negara yang sedang bergelut dengan krisis nilai matawang ringgit yang sedang susut sedikit sekarang ini.

Azeez Rahim agak kecewa dengan fitnah jahat ini kerana menurutnya keadaan kesemua jemaah dibawah seliaan Tabung Haji memang sangat teratur dan dijaga dengan baik.

Sebenarnya tidak timbul langsung isu jemaah haji membawa matawang ringgit ke tanah suci kerana setiap Maktab [iaitu hotel penginapan] memang tersedia ada pusat khidmat kewangan Tabung Haji.

Pusat khidmat ini lengkap dengan kaunter kaunter pengeluaran wang yang akan membayar dalam bentuk matawang Riyal buat setiap jemaah haji. Malah semua jemaah mendapat kesitimewaan kerana tidak pelu langsung membawa buku simpanan untuk urusan pengeluaran wang.

Cukup sekadar menunjukkan kad pengenalan Haji yang sentiasa digantungkan sepanjang tempoh berada disana, dan pihak Tabung Haji juga membenarkan pengeluaran walaupun hanya menunjukkan gelang tangan jemaah.

Maka disini jelas terbukti tidak ada logik kenapa harus mana mana jemaah kita bersusah payah mahu pergi merayau pergi mencari penukar wang asing dan membawa matawang ringgit...? Tidak masuk akal langsung !

Perkhidmatan dah disediakan di lobi tempat penginapan, kenapa pula jemaah mahu pergi berjalan jauh jauh mencari pusat kaunter penukar wang asing ?

Menurut Azeez lagi, setiap jemaah tidak perlu risau memikirkan masalah membawa wang tunai yang banyak kerana pengeluaran boleh dibuat di Maktab masing masing dan jumlah had pengeluaran dibenarkan sehingga 10,000 sehari.

Malah buat mana mana jemaah yang ingin berbelanja lebih mereka boleh menyuruh ahli ahli keluarga di Malaysia mendepositkan wang disini dan selepas itu mereka akan membuat pengeluaran disana.
Sementara itu pada jam 9.15 pagi tadi, Datuk Seri Panglima Azeez selamat tiba di No 189 Felda Gelanggi 04, Jerantut rumah Allahyarhamah Zaleha Bt Yasin, 63 jemaah yang meninggal dunia di Madinah.

Beliau disambut oleh waris keluarga, anak anak Allahyarhamah. Majlis tahlil diadakan sebentar tadi dipimpin oleh Imam masjid Felda Gelanggi.

Azeez turut memaklumkan bahawa segala urusan jenazah telah selamat diuruskan oleh kakitangan TH di Madinah. Allahyarhamah selamat disembahyangkan di Masjid Nabawi dan dikebumikan di Baqe' Masjid Nabawi.

Pihak TH turut menghulurkan sumbangan dan derma seperti air zamzam dan wang bejumlah RM1,500.

Turut sama hadir untuk mengiringi Azeez pagi tadi adalah Ahli Parlimen Jerantut, YB Ahmad Nazlan Bin Idris dan Ahli Lembaga Pengarah Tabung Haji, Prof Emeritus Tan Sri Dato' Abdul Shukor Husin.
 
-MIK

3 comments:

 1. ni kerja orang gila nak menjahanamkan negara sendiri

  ReplyDelete
 2. Perihal macam ni yang saya takboleh terima sebagai hamba Allah bila Ibadah pada Allah ke Tanah Suci dipalitkan dengan politik yang menggila.

  Nauzubillahminzaliq.

  YA ALLAH KAU TURUNKAN BALA DAN MALA PETAKA DAN IBRAHMU PADA KAUM YANG BERLEBIH - LEBIHAN.TERIAKKANLAH PENGAJARANMU DENGAN PEMANDANGAN,PENDENGARAN PENCIUMAN DAN PERASAAN MU PADA UMAT YANG BERLEBIH - LEBIHAN ITU YA ALLAH.

  RABBANA ATINA FIDUN YA WAL AKHIRAT WAQINA AZAB BANNAR

  AMIN YA RABBAL ALAMIN.

  ReplyDelete
 3. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

  ReplyDelete