ANIMSI

home

Followers

Tuesday, 17 January 2012

TERKINI: ANWAR NAK SAMAN UTUSAN PASAL HOMOSEKS, KAN DAH CAKAP ANWAR AKAN PUSING LAGI!!

  
kah kah kah nak tergelak makcik baca hahaha..
Anwar sesumpah dah mula nak pusing cerita!!

1 Malaysia dah tahu perangai engko Nuar weii!!
Depan BBC cakap lain sampai Malaysia nak pusing lagi!!
Dah terlambat Nuar!!

Cukup lah Nuar lu nak huru-harakan Malaysia dengan kata-kata lu yang berbelit!!
 1 dunia beb dah tau nak kelentong ape ke bendenye lagi??


SHAH ALAM – Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim memulakan tindakan mahkamah ke atas Kumpulan Utusan dengan menuntut agar ia menarik balik laporan-laporan yang menurutnya telah memfitnah beliau.

Utusan Malaysia menerbitkan laporan itu berdasarkan satu temu bual Anwar dengan stesen BBC baru-baru ini, susulan pembebasan beliau dari tuduhan meliwat.

Naib Presiden PKR, N. Surendren berkata, laporan akhbar itu mendakwa Anwar dalam wawancaranya bersama BBC telah meminta kerajaan mengkaji semula undang-undang yang melibatkan hubungan homoseksual di negara ini.

Menurut Surendran, Anwar sebenarnya mengatakan bahawa sebagai penganut agama Islam dan bagi orang bukan Islam di negara ini, umumnya percaya dan komited untuk menyokong kesucian perkahwinan antara lelaki dan wanita di Malaysia.

Dalam satu kenyataan dikeluarkan lewat petang ini, Surendran yang juga seorang peguam berkata: "Menerusi peguamnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 17 Januari (hari ini) telah mengeluarkan notis tuntutan ke atas Utusan Melayu (M) Berhad yang merupakan pemilik akhbar Utusan Malaysia dan juga ke atas Editor Utusan Malaysia, meminta penarikan balik kesemua dakwaan, permintaan maaf dan ganti rugi."

1 comment: