ANIMSI

home

Followers

Tuesday, 10 January 2012

KARPAL SINGH KATA ANWAR PANDAI-PANDAI JE, ANWAR KANTOI MENIPU, RAKYAT MALAYSIA SILA BACA!

 Karpal mendakwa Anwar menipu

Memang sungguh memalukan tindakan Si Penipu Anwar dengan tanpa rasa malu menidakkan kehebatan Karpal yang diagung-agungkan oleh PR selama ini dengan mengaitkan kebebasan beliau disebabkan agenda BN pulak dah.
Memang sahlah kredibiliti anwar semakin tercalar.

Nampaknya usaha untuk menawan Putajaya semakin tipislah dengan kelakuan Ketua pembangkang yang suka mengada-adakan cerita dengan memburuk-burukan kerajaan barisan nasional.!


Peguam bela Datuk Seri Anwar Ibrahim, Karpal Singh menyangkal dakwaan anak guamnya yang menyifatkan keputusan Mahkamah Tinggi semalam ada kaitan dengan kebimbangan kerajaan terhadap imej buruk di mata dunia.
 
Sebaliknya Pengerusi DAP itu menegaskan, ia adalah keputusan badan kehakiman berdasarkan bukti serta kandungan perbicaraan sepenuhnya.
"Tidak, ia (keputusan) tiada sebarang kaitan dengan kebimbangan kerajaan seperti yang didakwa oleh Anwar," katanya pada sidang akhbar di pejabatnya di sini hari ini.

Anwar dalam satu temuramah dengan agensi berita asing AFP mengaitkan keputusan mahkamah itu ekoran kebimbangan kerajaan terhadap imej buruk di mata dunia sekiranya beliau didapati bersalah.
Mahkamah Tinggi di sini semalam membebaskan Anwar daripada pertuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan kerana tidak cukup bukti.

Karpal berkata, keputusan badan kehakiman dan kebimbangan kerajaan adalah dua perkara berbeza.
Dalam perkembangan berasingan, beliau yang juga Ahli Parlimen Bukit Gelugor mencadangkan kepada DAP supaya mengehadkan calon parti itu bertanding hanya satu kerusi sama ada Dewan Undangan Negeri (DUN) atau Parlimen.

Menurut beliau, selain membuka peluang kepada calon baru, ia juga bagi memastikan calon yang diberi kepercayaan itu fokus serta memberi perhatian sepenuhnya terhadap kawasan masing-masing.
Ditanya sama ada beliau akan memanjangkan cadangan itu kepada parti pakatan lain, Karpal berkata, beliau tidak tidak mahu mencampuri urusan parti lain. 

pssssssst: Anwar kata dia sedia memaafkan mereka yang mengfitnah keatas beliau, bagaimana pulak dengan kes beliau yang sememangnya memfitnah Umno dan Kerajaan Barisan Nasional?

No comments:

Post a Comment