ANIMSI

home

Followers

Tuesday, 10 January 2012

ANWARISME MENGHANCURKAN PAS! PAS DILANDA MUSIBAH?

gambar seorang peguam sedang berjalan sambil disaksikan penyokong Anwar Ibrahim

Kaum Anwarinas atau digelar oleh ahli-ahli 'hardcore' PAS sebagai PARASIT telah berjaya menumbangkan dan menyingkirkan Hasan Ali. Hasan Ali merupakan pemimpin PAS yang berada paling top untuk disingkirkan, akhirnya tidak lagi menyakitkan mata atau menghalang kaum PARASIT tersebut daripada menguasai PAS setelah dia dipecat oleh Jawatankuasa PAS Pusat dalam satu mesyuarat ringkas yang kemudian memberi alasan Hasan Ali telah melanggar Perlembagaan PAS Fasal (9).

Hasan Ali sebenarnya hanyalah salah seorang daripada pemimpin PAS yang perlu dipancung dan dibunuh. Senarai pemimpin PAS yang perlu dipancung tidak hanya berhenti setakat nama Hasan Ali, sebaliknya wujud juga nama-nama seperti Nasharuddin Mat Isa, Haron Din Al-Hafiz dan Haron Taib, malah Abdul Hadi Awang sendiri.

Suatu ketika dahulu, Allahyarham Hasan Syukri juga menerima nasib yang sama. Apa gelaran yang tidak diberikan kepada Hasan Syukri. Bagaimanapun, kaum Anwarinas begitu bijak dengan meletakkan segala kesalahan serta tuduhan ke bahu Nasharuddin Mat Isa yang mencabar jawatan Timbalan Presiden PAS dan kemudian berjaya mengalahkan Hasan Syukri untuk jawatan tersebut.

Orang tua sakit, orang tua nyanyuk, orang tua patah kaki... itu adalah antara gelaran-gelaran yang diberikan kepada Hasan Syukri yang sepanjang hidupnya, tidak pernah senang dengan Anwar Ibrahim, sekalipun ketuanya iaitu Allahyarham Fadhil Nor menjadikan Anwar sebagai pemangkin kepada kebangkitan PAS pada tahun 1999.

Kejayaan mengeluarkan Hasan Ali daripada kepimpinan PAS akan membuatkan nafsu PARASIT bertambah lebar dan besar. Mata mereka menyorot kepada Nasharuddin Mat Isa yang sudah tentu tidak akan menjadi salah seorang calon pilihanraya di Kelantan setelah Mursyidul Am secara berterus-terang bermusuh dengannya.

Apatah lagi, berbanding Hasan Ali yang lebih popular sekalipun masih baru di dalam PAS, Nasharuddin kelihatan seperti tidak punya sokongan akar umbi PAS walaupun pada masa yang sama, Nasharuddin adalah tangan kanan Hadi Awang, Presiden PAS.

Kehadiran Nasharuddin Mat Isa dan Haron Din Al-Hafiz di rumah Hasan Ali pada malam pemecatan bekas Pesuruhjaya PAS Selangor itu, akan dijadikan bukti bahawa Nasharuddin Mat Isa sangat merbahaya kepada PAS.

Begitu juga dengan Haron Taib sekalipun dia cuba 'memperbetulkan' semula kenyataan awalnya yang membela Hasan Ali. Manakala Haron Din Al-Hafiz pula akan berada dalam senarai paling akhir untuk dicantas memandangkan pengaruh Haron Din Al-Hafiz sangat besar, bukan sahaja di Perlis, bahkan di Selangor sendiri, khususnya di Bandar Baru Bangi.

Gelagat PARASIT-PARASIT tersebut sudah semakin ketara. Serangan terhadap Nasharuddin Mat Isa semakin diperkemaskan. Nasharuddin Mat Isa sudah sewajarnya mencongak hari-hari terakhirnya di dalam PAS kerana masanya untuk dipecat serta disingkirkan semakin mendekat!!!

No comments:

Post a Comment