ANIMSI

home

Followers

Tuesday, 27 November 2012

BANGSAT! GADIS INI DIROGOL DENGAN KEJAM OLEH 5 ORANG PENDATANG ASING D SABAH!

Hiasan
 
 

Harap sangat Kerajaan dapat mengambil satumekanisma baru untuk menangani gejala seumpama ini berlaku diatas tindakan warga asing yang semakin hari melakukan perkara-perkara yang mengancam keselamatan rakyat Malaysia.
Mangsa adalah gadis berumur 15 tahun. Dipercayai telah dirogol oleh lima orang pekerja kedai perabot yang berasal dari Pakistan. Mangsa ditemui pada 1p.m pada hari kelmarin 26.11.2012...Laporan polis telah dilakukan pada hari yang sama. Suspek kemudiannya telah berjaya ditangkap hari ini ketika suspek cuba mengembalikan MyKad mangsa.

Kejadian bermula pada pagi kelmarin. Mangsa dikatakan menemani...
kakak dan sepupunya mencari kerja di Pekan G. Di pekan yang sama mangsa dan kakak dan sepupunya pergi ke sebuah kedai perabot. Mangsa yang ingin membeli sebuah almari telah dibawa ke tingkat atas oleh pekerja kedai perabot terbabit kerana dikatakan ada almari yang lebih cantik lagi di tingkat atas kedai. Kakak dan sepupu mangsa meninggalkan mangsa seorang diri dikedai tersebut (mungkin untuk mencari kedai-kedai lain yang menawarkan kerja kosong). 
Beberapa jam kemudian mereka menyedari mangsa hilang dan membuat laporan polis. Mangsa semasa kemudiannya ditemui dengan keadaan yang amat menyayat hati; dengan mata yang hampir terkeluar, rambut kusut, mulut ternganga dengan kesan merah, jari-jemari terpisah dan kejang manakala sebelah kakinya bengkok.

Melalui bedah siasat, doktor mengesahkan mangsa telah dirogol berkali-kali lebih daripada seorang lelaki. Menurut saksi, mangsa telah dihumban melalui sebuah lori yang disyaki milik kedai perabot tempat terakhir mangsa lawati.

Sumber daripada individu yang boleh dipercayai.

p/s: Sungguh menyayat hati peristiwa ini, walaupun kes ini masih dalam siasatan tetapi isu warganegara Asing di borneo adalah isu yang tidak dapat diselesaikan sehingga ke hari ini. Kemasukan warga asing yang ramai akan menyebabkan berlakunya gejala moral yang dashyat seperti rompakan, rogol dan penindasan kepada rakyat Malaysia sendiri.

Kita tengok di Lembah Kelang sekarang Isu warganeara asing, mereka sudah berani membuka perniagaan di tengah Bandaraya Kuala Lumpur terutama di Chow Kit, seolah-olah tiada pemantauan di Pihak Penguatkuasa. Aku pun ada dengar juga cerita-cerita penguatkuasa banyak disogok di Chowkit, sebabkan inilah kes jenayah tidak dapat dibendung sehingga sekarang. Aku pun tak salahkan pihak penguatkuasa kerajaan bagilah gaji tinggi sikit kepada penguatkuasa..hehe

Berbalik kepada cerita di atas, aku menyeru kerajaan Malaysia untuk menhadkan kemasukan orang asing ke negara ini, jangan kerana politik dan kerakusan kuasa kamu sanggup membenarkan kemasukan mereka, kamu jangan menjadi petualang dan penjenayah. Jangan sampai anak cucu kami merempat di  bumi sendiri pada masa akan datang, masa itu kami akan kencing dikubur-kubur kamu..
Saya berasa amat sedih, terkilan dan sakit hati dengan kejadian ini. Saya menyeru kepada kerajaan Sabah dan Malaysia umumnya untuk menhadkan kemasukan orang asing khususnya dari negara Pakistan ke negeri ini. 

Kepada para gadis dan wanita diluar sana berhati-hatilah selalu tidak kira siang atau malam hari. Kepada wanita  Islam jagalah aurat kamu, InsyaAllah Allah akan menjaga kamu.
Dan yang terakhirnya, kepada pihak pemerintah yang mengaku Islam silakan laksanakan Hukum Islam yang sudah lama di gezekkan di dalam Al - Quran. Jangan berdolak-dalik lagi, hukum ciptaan kamu tiada roh dan akan gagal. Hukum Allah itu yang terbaik, Allah yang menciptakan kita dan pelaksanaan hukum Allah bermakna negara kita akan dijaga oleh Allah..Sekian,

kredit pos gambar dan info : John Charles Mitah/ Suara Sabah

No comments:

Post a Comment