ANIMSI

home

Followers

Wednesday, 7 December 2011

PANAS: ARTIS BUAT AKSI RANJANG??


Kata Maya Karin : "Saya akui sangat gementar sebelum setiap kali ingin memulakan babak ranjang dan mesra itu. Terus-terang, saya ingin lakonkan babak atas katil itu kerana belum pernah saya melakukan babak tersebut sepanjang karier saya. Walaupun pada awalnya terasa pelik dan gementar, tetapi syukur Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar".

Bersyukur dan memuji Allah SWT kerana berjaya memaparkan elemen 'ranjang' dan 'mesra'? Ini satu kesesatan fikrah yang jelas.

 PERLUKAH… Aksi Ranjang dilakonkan bagi menterjemahkan dan ditayangkan di dalam sebuah filem, dan yang lebih tak faham bila alasan yang diberi ianya penting untuk adalah untuk menghidupkan perjalanan sesebuah cerita.. ni cerita apa sebenarnya ??

3 comments:

 1. Para artis bakal menjadi agen merosakkan akidah umat Islam jika beginilah fikrah mereka kepada Islam di dalam konteks sosial.

  Seperti yang pernah Tamingsari tulis :
  Legasi Tamingsari

  ReplyDelete
 2. walupun begitu, wang kutipan untuk filem tersebut terus meningkat dan bakal memecahkan box offis filem melayu. kalau penonton yang terus terusan menyokong.. orang lain nak kata apa??? mungkin lebih banyak filem yang merosakkan fikiran muda mudi akan dilambakkan.. tepuk kepala, fikir sendiri!!

  ReplyDelete
 3. Masalah rakyat suka menengok juga..nak-nak puak pas tu haha..

  ReplyDelete