ANIMSI

home

Followers

Tuesday, 3 July 2012

KHAS!! EDISI BONGKAR ALTANTUYABERDUA BERSAMA DATO SRI NAJIB!!?
 

Jika anda layari laman web Asia Sentinal, anda boleh saksikan dengan mata kepala anda sendiri bahawa dia (Altantuya) berdiri di hadapan kedai Louis Vutton, Buddha Bar, Notre Dame Cathedral, Berthelsen memberitahu Malaysiakini.
“If you go to the Asia Sentinel site, you will see pictures of her standing in front of a Louis Vuitton store, the Buddha Bar, Notre Dame Cathedral and a whole flock of other locations in Paris,” Berthelsen told Malaysiakini.

Semalam adalah siri pertama pendedahan fitnah gambar-gambar Altantuya yang digunakan pembangkang dan SUARAM, yang semakin gusar tidak mampu mengaitkan DS Najib dengan isu pembelian dua kapal selam Scorpene.

Gambar yang di dakwa laman web Asia Sentinel sebagai bukti bahawa Altantuya berada di hadapan bangunan Notre Dame Cathedral, Paris sebenarnya adalah suatu pembohongan besar.


Altantuya sebenarnya tidak berada di Paris, malah mendiang Mongolia ini sebenarnya bergambar dihadapan sebuah bangunan dinamakan Gothic Cathedral Duomo, di Milan, Itali.

East side of the Duomo with choir windows

Gothic Cathedral Duomo – The Pride of Milan (East side of the Duomo with choir windows)

Cukup nyata Anwar Ibrahim melalui Tian Chua yang bermati-matian mengatakan gambar Altantuya di atas adalah bukti bahawa mendiang pernah berada di Paris suatu fitnah yang menjijikkan dari seorang yang bertaraf ahli Parlimen (gigit polis).

Cukup berbeza struktur dan ikon bangunan sebenar Notre Dame Cathedral dari apa yang didakwa oleh laman web Asia Sentinel dan Tian Chua di Parlimen, semalam.

Bagaimana pula dengan gambar dibawah ini ...FITNAH KEDUA - Eiffel Tower, Paris 


Begitu juga dengan gambar di atas ini ... sebagaimana yang didakwa laman web Asia Sentinel sebagai bukti bahawa Altantuya berada di hadapan Menara Eiffel Tower, Paris.

Benar ... memang benar. GWM tidak menafikan memang Altantuya sedang bergambar di hadapan Menara Eiffel (Eiffel Tower).

Namun ... Eiffel Tower di negara mana? Benarkah gambar ini diambil dihadapan Eiffel Tower di Paris? Jawapannya ... Tidak.
Apakah benar hanya ada satu Eiffel Tower di Paris? Bagaimana pula dengan gambar-gambar di bawah ini ...

Eiffel Tower di Las Vegas, Amerika Syarikat

Eiffel Tower di Beijing, China.

Eiffel Tower di Brisbane, Australia.


Justeru, bagaimana pula dengan Eiffel Tower boleh berada di Filipina?

Berbalik kepada persoalan utama, benarkah mendiang Altantuya bergambar di hadapan Eiffel Tower di Paris?


Perhatikan kepada tanda-tanda kuning sebagai rujukan, kononnya Altantuya berada di hadapan Eiffel Tower, di Paris, Perancis.


Tanda-tanda, sama ada dibulatkan atau dalam bentuk petak, mahupun dalam bentuk garisan terputus menunjukkan gambar ini telah diubahsuai (modified / tampered).

Lihat dengan teliti dibawah gambar sebenar Eiffel Tower di Paris, Perancis ... 1) Mengapa terlalu gelap gambar Altantuya di hadapan Eiffel Tower di Paris.

2) Dari kedudukan manakah Altantuya bergambar sehingga menampakkan bayang-bayang X (tanda kuning) di belakang Eiffel Tower.

3) Mengapa ada struktur bangunan di sebelah kiri Eiffel Tower (petak tiga segi berwarna kuning) dalam gambar mendiang Altantuya sedangkan gambar sebenar menunjukkan tiada struktur bangunan dari mana-mana bahagian Eiffel Tower di Paris.

4) Bagaimana pula dengan dua lampu bulat yang dikuningkan dalam gambar Altantuya nyata malap.
5) Di bahagian garisan terputus, mengapa ada dua bahagian bayangan cahaya gelap dan kurang gelap. 

Persoalan ... Altantuya berdiri dihadapan Eiffel Tower mana sebenarnya? ... Las Vegas, Beijing, Brisbane atau di Filipina?


Mungkin masih ada persoalan yang timbul ... mustahil gambar Altantuya yang disiarkan di laman web Asia Sentinel ini palsu.


Bagaimana pula jika dilakukan dilakukan pengesahan melalui perisian istimewa (software), seperti dibawah ini ...
Perisian ini mampu memberikan jawapan jika sekiranya sesuatu gambar yang diambil telah diubahsuai (modified, edited or tampered).
Original Image taken from canon 850


Keputusan analisis gambar di atas menunjukkan ianya mempunyai kebarangkalian asli dan tidak diubahsuai, melalui perisian ini.


GWM melakukan analisis terhadap gambar yang diambil bulat-bulat dari laman web Asia Sentinel, yang didakwa sebagai gambar Altantuya berada di hadapan Eiffel Tower di Paris.


Berikut adalah keputusan ujian ...


Analisis menunjukkan gambar Altantuya ini telah mengalami proses edit  (modified, edited or tampered).

Seharusnya jika sesuatu gambar itu asli, maka perisian ini akan menunjukkan analisis Class 3 ... dan bukannnya Class 1.

Class 1 bermaksud gambar ini telah mengalami proses suntingan ... (modified, edited or tampered).

SUMBER 

PSSSSST: Apa yg pasti video seks anwar tu betul disahkan original hanya manusia bongok je kata palsu!!

No comments:

Post a Comment