ANIMSI

home

Followers

Thursday, 8 December 2011

UMMI HAFILDA ALI BERTANDING PILIHANRAYA UMUM LAWAN AZMIN?KUALA LUMPUR - Adik kepada Timbalan Presiden PKR, Ummi Hafilda Ali tidak menolak kemungkinan untuk bertanding dalam pilihan raya umum akan datang sekiranya dicalonkan.
 
Bagaimanapun menurutnya, keputusan sama ada bertanding sebagai calon terletak kepada pucuk kepimpinan negara untuk putuskannya.
 
“Kalau pucuk kepimpinan merasakan saya layak, layaklah. Kalau pucuk kepimpinan kata saya tak layak pun tidak mengapa.
 
“Bagi saya, apa yang lebih penting ialah untuk membantu kerajaan mendedahkan pekung pembangkang dan siapakah mereka ini. Saya akan terus menjelajah ke seluruh negara untuk berceramah bagi tujuan itu,” katanya.
 
Beliau berkata demikian ketika ditemuramah dalam Program Kerusi Panas terbitan Bernama Radio24, semalam.
 
Dalam pada itu, Ummi menegaskan, usaha untuk membongkar hipokrasi pembangkang akan diteruskan selagi pimpinan utama dalam pakatan itu tidak sedar akan kesalahan mereka.
 
Usaha tersebut, ujarnya, hanya akan dihentikan selepas mereka bertaubat dan kembali ke pangkal jalan.

2 comments:

  1. Assalam

    Rasanya tak payahlah Umi bertanding, Perjuangan boleh diteruskan tanpa perlunya jawatan dalam parti atau kerajaan... Yang penting nawaitu kita berjuang untuk apa?...

    ReplyDelete
  2. rasanya idea yang bagus biarkan umi bertanding, kita tengok bagaimana AZMIN menjawab segala persoalan, terlalu lama rakyat menunggu kesudahan mereka-mereka yang jijik dan menjadi pemimpin, itu kemusnahan rakyat, tanggungjawab biar rakyat tentukan, saya cadangkan adakan poster kecil dan tampal disisi blog nie, insyallah saya dan rakan2 akan gunakan diblog kami pulak!

    ReplyDelete