ANIMSI

home

Followers

Tuesday, 8 November 2011

PANAS; PERUNTUKAN RM120 JUTA, LIM GUAN ENG TERKEDU, BUMIPUTRA DI PENANG TARIK NAFAS LEGA??

http://2.bp.blogspot.com/_RuLNIIf3h2Y/SFEf_04z8ZI/AAAAAAAABeM/9mbqgMShGdA/s320/May%2B6%2B-%2BLim%2BGuan%2BEng.gif
  Program pembangunan bumiputera Pulau Pinang akan diteruskan tahun depan dengan peruntukan sebanyak RM120 juta daripada kerajaan Persekutuan.

Bagi tahun 2011 dan 2012, kerajaan Persekutuan memperuntukkan RM165 juta untuk pembangunan bumiputera. RM45 juta telah digunakan untuk tahun ini dan selebihnya adalah untuk tahun depan

 Sebanyak lebih RM100 juta akan digunakan untuk projek perumahan mampu milik, manakala selebihnya untuk melaksanakan pelbagai program lain melibatkan keusahawanan dan pembangunan modal insan.
Nampaknya kerajaan persekutuan memberi penumpuan kepada pembinaan rumah bagi golongan bumiputra yang berharga antara RM70,000 hingga RM150,000 bagi membantu golongan bumiputera memiliki rumah.

   Perkara ini sangatlah memeritkan Dap yang memerintah Pulau Pinang kerana selama ini gagal memberikan tumpuan terhadap golongan bumiputra di Pulau Pinang.

Psssssssst: Apa lagi aku nak gadai ni-Lim Guan??itu UMNO sudah bagi mati gua ma...hehe


1 comment:

  1. PERUNTUKAN KERAJAAN NEGERI PP UNTUK PERUMAHAN BUMIPUTERA MEMANG DAH ADA DARI DULU LAGI.. TAPI YB 2 MELAYU PKR DAN hamPAS PENCACAI DAPig DALAM KERAJAAN NEGERI SAJER TAK MAU SENTUH DAN USULKAN KEPADA BIAWAK NI!!! SEBAB DAH KENYANG MAKAN RM30,000 SORANG SI BIAWAK BAGI MAKAN... NGO MELAYU PP PUN SENYAP SEBAB DAH DAPAT HABUAN MASING2 PAS TU SALAHKAN PERKASA TAK AMBIK TAU MASALAH MELAYU PP.. KEPALA HANGGUK PUNYA MACAI MELAYU NI LAH YANG MENJADI DURI DLM DAGING DAN PENGKHIANAT MELAYU PP..

    ReplyDelete