ANIMSI

home

Followers

Tuesday, 27 September 2011

GEMPAR!!: WANITA DIBOGEL, DIBAKAR DI KHALAYAK RAMAI!!
Guatemala City Sept 2011: Alejandra Maria Torres duduk di sebuah jalan berlumuran darah setelah dipukul, disiram dengan petrol dan dibakar selama di sini. 

Ditelanjangi sampai pinggang, dia memohon belas kasihan kerana ia dipukul dengan kejam oleh orang ramai di tengah jalan.

Mengapa? Alejandra Maria Torres adalah sebahagian dari geng bersenjata yang cuba merompak penumpang bas di Guatemala City. Tetapi ketika hendak melarikan diri dari penumpang dia tertangkap dan ditelanjangi, dipukuli dan sebelum menyiram petrol dan membakarnya .

Polis memadamkan api dan menangkap dia. Tiga temannya melarikan diri di Guatemala City.

Hukuman awam sering terjadi di Guatemala. Pada tahun lalu, orang ramai telah menyerang lebih dari 250 orang, meninggal dunia setidaknya 40 orang. 

Penumpang bas awam menuduh Torres dan tiga orang, yang melarikan diri dengan berjalan kaki, terlibat dalam rompakan bersenjata.

Penjahat adalah sasaran paling kerap tetapi kadang-kadang menyerang kakitangan pejabat, termasuk hakim. 

Hakim yang mengeluarkan keputusan kes pemerkosaan dianggap tidak adil oleh masyarakat. 

Hukuman awam berasal dari perang awam dari 1960-1996 ketika pasukan pertahanan awam banyak melakukan pembunuhan dalam genosida yang didalangi negara pemberontak sayap kiri. 


psssst: Ingatkan kenapa wanita ni sampai dibogelkan dan dibakar .. rupanya .. perompak . .kalau berlaku di Malaysia macam mana??

2 comments:

 1. pemikir politik, politik kah ini? kahkahkahkah

  ReplyDelete
 2. Salam Tuan blog,

  Pedulikan blogger di atas tu.Dia memang suka merendah2kan orang lain.teruskan menulis.tulisan tuan bervariasi.

  minta linkkan blog saya ke blog tuan:
  http://kutukandewata.blogspot. TQ.

  ReplyDelete