ANIMSI

home

Followers

Friday, 6 July 2012

PANAS!! ANWAR DAH BIOL"SAYA DAH TAK BERGUNA" ANWAR BERHENTI BERPOLITIK SEKARANG!!


Anwar tak boleh pakai pembohong nombor satu negara!
bodos, kalau benar berhajat Anwar dah lama letak jawatan. Meren dah Anwar ni tagih simpati rakyat.

Apa yang pastinya Anwar tahu dia sebenarnya berdepan dengan kesukaran yang teramat sangat ketika ini.

Beliau kini sudah dapat merasakan bahawa segala kejahatan beliau kini telah terbongkar. Apa yang pasti Anwar kini menagih simpati Dap dengan menabur janji awan dan langit yang membiolkan pembangkang.

Anwar seharusnya mengajar rakyat berkata benar bukan membodohkan rakyat untuk kepuasan nafsu serakah beliau.
Anwar, 1 Malaysia dah tau Anwar nak jadi PM yang ke 7 Malaysia.

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak perlu berlengah-lengah dengan hasratnya untuk bersara daripada dunia politik, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

“Dia patut bersara sekarang, tak ada guna langsung…dia (Anwar) punya hajat cuma nak jadi Perdana Menteri,” katanya kepada pemberita selepas melakukan kunjungan hormat ke atas Presiden Republik Czech Vaclav Klaus di sini hari ini.
Dr Mahathir berkata kenyataan Anwar itu merupakan retorik politik sahaja kerana menurut beliau jika pakatan pembangkang kalah dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13, Anwar masih terus dengan impiannya untuk menjadi Perdana Menteri.
Beliau diminta mengulas mengenai satu wawancara Anwar yang disiarkan akhbar Financial Times pada Selasa lalu membayangkan akan berundur daripada politik negara jika pakatan pembangkang kalah dalam PRU-13 dan akan kembali mengajar.

Bekas perdana menteri dengan nada bergurau mencadangkan supaya diwujudkan jawatan Perdana Menteri ‘terhormat’ selama lima hari untuk diisi oleh Anwar bagi memenuhi impian beliau sebelum bersara.

“Kita buat dua jawatan Perdana Menteri, bagi dekat dia satu ‘Honour Prime Minister’ selama lima hari, lepas itu dia boleh bersara,” katanya.
Sementara itu, mengulas mengenai dakwaan penyelewengan bernilai RM1 bilion oleh kerajaan negeri Selangor dalam urusan penyelesaian hutang sebuah syarikat senaraian awam, Dr Mahathir berkata rakyat Selangor harus bangkit dan sedar dengan penyelewengan kerajaan Selangor.

Katanya kerajaan Selangor tidak sepatutnya menyalahguna kuasa dan mengguna duit rakyat bagi memenuhi kepentingan tertentu.
Justeru, katanya rakyat Selangor perlu memberi semula kepercayaan kepada kerajaan Barisan Nasional yang sebelum ini telah memerintah Selangor selama 50 tahun untuk kembali memajukan Selangor.

No comments:

Post a Comment