ANIMSI

home

Followers

Wednesday, 21 December 2011

NAH!! SAIFUDDIN KANTOI MELACUR????

nak amik kau Saifudin!!

Ratusan mahasiswa pro-Aspirasi dan juga alumni dari beberapa universiti awam hari ini berhimpun untuk menuntut timbalan menteri pengajian tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah meletak jawatan kerana didakwa "terlalu mesra" dengan pelajar pro-mahasiswa.

Kumpulan yang diketuai presiden Aspirasi, Mohd Shahar Abdullah itu berkumpul di satu padang di hadapan bangunan Kementerian Pengajian Tinggi hampir dua jam petang ini sambil melaungkan slogan.
Mohd Sahar dalam ucapannya di hadapan kumpulan itu antara lainnya melaungkan bahawa Saifuddin telah "melacurkan demokrasi kampus."

Katanya timbalan menteri itu enggan mendengar pandangan kumpulan mahasiswa pro-Aspirasi berkenaan walau wakil mereka memenangi pilihan raya kampus sebelum ini.

"Kami sayang perdana menteri kami," kata Mohd Shahar yang turut mengetuai kumpulan itu untuk melaungkan slogan "hidup Najib" dan "kami sayang Najib" sambil berarak ke arah bangunan berkenaan.

Kumpulan berkenaan bertindak demikian sebagai perhimpunan balas kepada satu lagi perhimpunan yang diadakan pro-Mahasiswa di Kuala Lumpur pada hujung minggu.

Perhimpunan kumpulan pelajar Solidariti Mahasiswa Malaysia itu itu mencetus kontroversi apabila sebahagian daripada mereka bertindak menurunkan satu kain bercetak wajah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di hadapan ibu pejabat Umno.

 Pssssssssssst: terkejut beruk Adam Adli & SMM. Diorang ingat semua mahasiswa sokong depa...mampuih........!!

1 comment:

  1. Dato Saifuddin orang yg bijak mengendali keadaan. pelajar upsi yg kat atas suh letak jawatan mcm beruk yang kemaruk bila kena belacan...pi solat dulu la baru nak betulkan orang...subuh pun kantoi lagi......

    ReplyDelete